Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι αγορές της Ασίας

Πράσινα παραμένουν τα ασιατικά ταμπλό με πρωτοπόρο την Κίνα. Μίνι ράλι 2,8% στη Σαγκάη με κινητήριο δύναμη τα στοιχεία για το βιομηχανικό κλάδο.

Με θετικό πρόσημο ξεκινά και αυτή η εβδομάδα για τους ασιατικούς χρηματιστηριακούς δείκτες με τους επενδυτές να αγνοούν τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις κινεζικές αγορές να καταγράφουν ισχυρή άνοδο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,46% στις 15.529 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,02% στις 24.462 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,74% στις 2048 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με οριακή άνοδο 0,05% στις 5576 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2,4% στις 2177 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2,81% στις 2323 μονάδες.

Κινητήριος δύναμη για την κινεζική χρηματιστηριακή αγορά ήταν τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το βιομηχανικό κλάδο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Συγκεκριμένα, τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων της Κίνας εκτινάχθηκαν τον Ιούνιο κατά 17,9% σε ετήσια βάση, στα 94,98 δισ. δολ.. Το Μάιο είχαν καταγράψει άνοδο 8,9%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας.

Τα στοιχεία αυτά εδραιώνουν το σενάριο περί ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας μετά την επιβράδυνση του πρώτου εξαμήνου και αποδεικνύουν πως η πολιτική του Πεκίνου με τα μικρής κλίμακας αναπτυξιακά μέτρα αποδίδει καρπούς.

«Οι γεωπολιτικές ανησυχίες εξακολουθούν να υπάρχο8υν καθώς φαίνεται πως η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα λήξει σύντομα, αλλά υπάρχει κάποιος καθησυχασμός ότι ο αντίκτυπος θα είναι περιορισμένος» υποστηρίζει ο Soichiro Monji της Daiwa SB Investment.

Η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα άλλωστε, είναι ενθαρρυντική. Σύμφωνα με την Credit  Agricole, το 77% των αμερικανικών επιχειρήσεων που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η ατζέντα της εβδομάδας παράλληλα είναι γεμάτη από ανακοινώσεις κρίσιμων οικονομικών μεγεθών όπως το αμερικανικό ΑΕΠ που ανακοινώνεται την Τετάρτη και τα στοιχεία ανεργίας των ΗΠΑ που κοινοποιούνται την Παρασκευή. Επίσης την Παρασκευή δημοσιεύονται βιομηχανικά στοιχεία για ασιατικές οικονομίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v