Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό με πρωτοπόρο την Κίνα

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας με πρωτοπόρο τη Σαγκάη. Ξεπέρασε τις προσδοκίες τα στοιχεία για την κινεζική βιομηχανία. Επιστροφή των επενδυτικών κεφαλαίων στις αναδυόμενες σε αναζήτηση αποδόσεων διαπιστώνουν traders.

Ανοδικά κινούνται για τέταρτη συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις. Τα θετικά μηνύματα από την οικονομία και τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και η στροφή των επενδυτικών κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές, στηρίζουν τους ασιατικούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,38% στις 2107 μονάδες και ο CSi 300 κατά1,89% στις 2239 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατά 0,52% στις 24.095 μονάδες. Ο δείκτης βιομηχανικών δραστηριοτήτων ΡΜΙ της Κίνας αναρριχήθηκε τον Ιούλιο στο 52, έναντι αρχικής εκτίμησης στο 50,7. Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - ήταν λιγότερο αισιόδοξοι προβλέποντας ότι ο δείκτης ΡΜΙ θα αγγίξει το 51.  Είναι η μεγαλύτερη ένδειξη από τον Ιανουάριο του 2013. Σημειώνεται επίσης πως ο δείκτης βρίσκεται πάνω από το 50 - που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων - για δεύτερο συνεχή μήνα.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,29% στις 15.284 μονάδες. Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας αποδείχθηκε μεγαλύτερο από ότι αναμενόταν. Συγκεκριμένα, άγγιξε τον Ιούνιο τα 8,1 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα, οι εξαγωγές της χώρας μειώθηκαν κατά 2%.

Ο κορεατικός Kospi έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,08% στις 2026 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,18% στις 5576 μονάδες.

«Με φόντο τη βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων και τον ήπιο πληθωρισμό, η αγορά μπορεί να συνεχίσει να κινείται ανοδικά» εξηγεί ο Tim Schroeders, διαχειριστής χαρτοφυλακίου που ξεπερνά το 1 δισ. δολ. για την Pengana Capital και συμπλήρωσε: «Οι επενδυτές είναι λίγο πιο θετικοί για την Κίνα καθώς απομακρύνεται το καταστροφολογκό σενάριο»

«Αρκετοί trader σημειώνουν ότι , παρά τον γεωπολιτικό κίνδυνο, είναι σαφές πως τα κεφάλαια επιστρέφουν στις αναδυόμενες αγορές σε αναζήτηση αποδόσεων» σχολιάζει το Reuters. Κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις άλλωστε, ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού βρέθηκε σε νέο υψηλό 6ετίας. «Οι αναδυόμενες αγορές εξακολουθούν να ευνοούνται από το μίγμα χαμηλής μεταβλητότητας, βελτίωσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και της στηρικτικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες» αναφέρει και ανάλυση της Barclays. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v