Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό εξαετίας οι ασιατικές αγορές

Επιμένουν ανοδικά οι ασιατικοί δείκτες. Υψηλό 4 ετών στο Χονγκ Κονγκ και άνοδος 20% από τα χαμηλά έτους. Κλειστές πολλές αγορές λόγω αργίας. Τι περιμένουν οι αναλυτές από τη Fed. Η λύση που προωθείται για τα κόκκινα δάνεια στην Κίνα.

Σταθερά σε ανοδική τροχιά κινούνται οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ενώ ξεκινά η Fed τη διήμερη συνεδρίασή της και η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα είναι θετική.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 15.618 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,41% στις 24.528 μονάδες, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2010. Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος δείκτης καταγράφει άνοδο 20% από τα χαμηλά έτους.

Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,64% στις 2061 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,19% στις 5580 μονάδες.

Οι αγορές σε Ινδονησία, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Σρι Λάνκα και Ινδία είναι κλειστές λόγω αργίας.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της. Η ισχυρή πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπει ότι αύριο θα ανακοινωθεί η έκτη κατά σειρά μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Το πιο κρίσιμο σημείο ωστόσο, είναι η συζήτηση που θα γίνει και οι δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν αναφορικά με το πότε θα αποφασιστεί η πρώτη αύξηση επιτοκίων μετά την χρηματοοικονομική κρίση.  Επίσης, αυτή την εβδομάδα, αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, όπως το επίπεδο του ΑΕΠ και ο δείκτης ανεργίας.

«Οι χρηματιστηριακοί δείκτες θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» υποστηρίζει η Daphne Roth της ABN Amro Private Banking και συμπληρώνει: «Βλέπουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη περνά στα εταιρικά αποτελέσματα. Αν και η Fed θα συνεχίσει το tapering, πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων πριν τα μέσα του επόμενου έτους. Η Fed είναι πολύ σαφής ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν μόνο εάν διαπιστωθεί συνεχιζόμενη ανάκαμψη της οικονομίας».

Υπάρχουν εξελίξεις και στην ασιατική ήπειρο που συμβάλουν στο θετικό κλίμα των αγορών. Το ρυθμιστικό όργανο του τραπεζικού κλάδου της Κίνας έδωσε το πράσινο φως σε πέντε τοπικές κυβερνήσεις – συμπεριλαμβανομένης και της Σαγκάης – να στήσουν εταιρίες διαχείρισης που θα εξαγοράσουν τα κόκκινα δάνεια από τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Η είδηση αποκαλύπτεται από το Bloomberg που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις και κάνει λόγο για ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επισφαλών δανείων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v