Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιούνται οι αγορές της Ασίας

Απόπειρα ανάκαμψης από τα χαμηλά 7 μηνών για τις αγορές της Ασίας. Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες ενώ διατηρείται η νευρικότητα. Απογοητεύουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα. Νέα μείωση επιτοκίων στη Νότιο Κορέα.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας μετά από πολλές ημέρες κάθετης πτώσης που έφεραν τις αγορές στο χαμηλότερο επίπεδο 7 μηνών. Οι αναλυτές ωστόσο, επισημαίνουν ότι η νευρικότητα διατηρείται, ειδικότερα μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei, που χθες υποχώρησε κάτω από τις 15.000 μονάδες, έκλεισε με άνοδο 0,92% στις 15.073 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,57% στις 23.179 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 1925 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,65% στις 5238 μονάδες.

Στις κινεζικές αγορές, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,28% στις 2366 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,36% στις 2455 μονάδες.

Οι επενδυτές πάντως, εξακολουθούν να προτιμούν την ασφάλεια των κρατικών ομολόγων. Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών Treasuries υποχώρησαν σε χαμηλό έτους, αγγίζοντας το 2,1964%.

«Θα είναι δύσκολο για τις αγορές να προχωρήσουν σε ένα ουσιαστικό ράλι, ενώ επιδεινώνονται τα οικονομικά μεγέθη, εκτός εάν τα εταιρικά κέρδη και η καθοδήγηση για τις προσδοκίες αποδειχθούν καλύτερα των προσδοκιών, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη» δήλωσε ο Michael Hewson της CMC Markets.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Κίνα που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο 1,6% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο 5 ετών, δίνοντας νέα τροφή στα σενάρια για σημαντική επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Η προσοχή στρέφεται και στη Γερμανία, όπου χθες η κυβέρνηση προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης, μετά το μπαράζ απογοητευτικών οικονομικών μεγεθών. Ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί για την οικονομία της ευρωζώνης είναι η απόφαση της Νοτίου Κορέας να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μ.β. στο 2%., ώστε να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v