Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό - Σε υψηλό 7ετίας ο Nikkei

Το ενδεχόμενο ο Iάπωνας πρωθυπουργός να καθυστερήσει την εφαρμογή αυξήσεων στη φορολογία δίνει ώθηση στις ασιατικές αγορές. Νέο υψηλό επτά ετών για τον Nikkei.

Ανοδικά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση κινούνται οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές με πρωτοπόρο το Τόκιο όπου ο δείκτης Nikkei επέστρεψε πάνω από τις 17.000 μονάδες.

Συγκεκριμένα, έκλεισε με άνοδο 2,05% στις 17.124 μονάδες αγγίζοντας νέο υψηλό 7ετίας. Πολλοί παράγοντες συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτού του θετικού κλίματος στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Το νέο ρεκόρ στη Wall Street κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, όπως και η καλή εικόνα που παρουσιάζεται από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων σίγουρα βοηθούν. Όπως επίσης και τα θετικά μηνύματα από τις προσδοκίες καθώς το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας κατέγραψε πλεόνασμα το Σεπτέμβριο που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Το βασικότερο για την ιαπωνική αγορά όμως, είναι τα σενάρια για αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής. Δημοσιεύματα του εγχώριου Τύπου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής της αύξησης της φορολογίας στην κατανάλωση (από 8% στο 10%) η οποία βάσει προγράμματος θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο το 2015. Επίσης, η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε σε αγορές ETF αξίας 331,2 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο της επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο κορεατικός Kospi έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,24% στις 1963 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,14%.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,19% στις 23.790 μονάδες. Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,12% στις 2470 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,28% στις 2558 μονάδες. Σημειώνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση, o Shanghai Composite είχε ενισχυθεί κατά 2,5% καθώς ανακοινώθηκε η σύνδεση των χρηματιστηρίων της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v