Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι αγορές της Ασίας

Θετικό παραμένει το κλίμα στις ασιατικές αγορές δύο συνεδριάσεις μετά την αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων της Κίνας. Τι προβλέπουν οι αναλυτές για τις επόμενες κινήσεις του Πεκίνου και πως εκτιμούν ότι θα αντιδράσουν τα χρηματιστήρια.

Ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κινούνται οι ασιατικές αγορές με κινητήριο δύναμη την απόφαση του Πεκίνου να δείξει αποφασιστικά την πρόθεσή του να στηρίξει την οικονομία χαλαρώνοντας τη νομισματική του πολιτική.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο που χθες ήταν κλειστό λόγω αργίας, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,29% στις 17.407 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,2% στις 23.844 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% στις 1980 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,53% στις 5320 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,37% στις 2567 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,37% στις 2685 μονάδες.

Η κινεζική αγορά φαίνεται πως κινείται ακόμη στο ρυθμό της μείωσης των επιτοκίων που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά μετά το κλείσιμο των χρηματιστηρίων την Παρασκευή. Αρκετοί αναλυτές κάνουν λόγο για ηχηρό μήνυμα της κινεζικής ηγεσίας και εκτιμούν πως θα υπάρξουν και νέες κινήσεις, όπως μία ακόμη μείωση επιτοκίων ίσως και χαλάρωση των κανόνων για το δανεισμό.

«Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής που αναμένεται σε Κίνα και Ευρώπη βοηθά την αγορά» εξηγεί ο Στίβεν Χάλμαρικ της Colonial First State Global Asset Management και συμπληρώνει: «Οι κυβερνητικές δράσεις θα είναι στηρίξουν τις τοποθετήσεις ρίσκου, όπως τα χρηματιστήρια»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v