Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Διχασμένες τα χρηματιστήρια της Ασίας. Επιμένει ανοδικά το Τόκιο καθώς συνεχίζεται η πτωτική πορεία του γεν. Νευρικότητα στις κινεζικές αγορές μετά τα νέα οικονομικά μεγέθη.

Περιορισμένες κινήσεις και μικτά πρόσημα είναι η εικόνα  που παρουσιάζουν σήμερα τα χρηματιστήρια της Ασίας, ενώ γεν και πετρέλαιο συνεχίζουν σε πτωτική τροχιά.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,14% στις 17.932 μονάδες. Το ιαπωνικό νόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 115,76 γεν έναντι του δολαρίου, ενώ χθες βρέθηκε σε νέο χαμηλό 7 ετών. Ο ιαπωνικός Τύπος αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε αποφάσισε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως θα βγει ενισχυμένος από αυτή τη διαδικασία.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,21% στις 23.988 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,34% στις 1960 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,36% στις 5423 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,31% στις 2486 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,56% στις 2579 μονάδες.

Τα τελευταία μεγέθη για την κινεζική οικονομία αποτελούν καμπανάκι. Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών, ενώ η ανάπτυξη των επενδύσεων βρέθηκε σε χαμηλό 13 ετών, δίνοντας τροφή στα σενάρια για νέα αναπτυξιακά μέτρα από το Πεκίνο.

"Τα στοιχεία της Κίνας δείχνουν τις πτωτικές πιέσεις στην οικονομία. Θα ενθαρρύνουν την απόφαση για νέα νομισματική χαλάρωση" αναφέρει ο Dariusz Kowalczyk της Credit Agricole.

Η επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την έντονα πτωτική πορεία που καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου. Το Brent υποχωρεί κατά 0,6% στα 79,88 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο το 2010

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v