Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις αγορές της Ασίας

Ανακάμπτουν οι αγορές της Ασίας κλείνοντας μία εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις. Πρωτοπόρος η Σαγκάη καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέα ένεση ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας με στήριξη από τα νέα ρεκόρ στη Wall Street αλλά και τα δημοσιεύματα για νέα ένεση ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,33% στις 17.357 μονάδες. Για το ιαπωνικό χρηματιστήριο όμως, η εβδομάδα αυτή ήταν αρκετά έντονη. Η επιστροφή της Ιαπωνίας στην ύφεση αιφνιδίασε άπαντες όπως και η απόφαση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Ο Nikkei έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 1,7%.

«Με την απογοητευτική πορεία των εξαγωγών, παρά την υποτίμηση του γεν, η οικονομική ανάκαμψη υπό την κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε εξαρτάται πλέον όλο και περισσότερο από τις δημόσιες επενδύσεις» γράφουν οι αναλυτές της Barclays και συμπληρώνουν: «Οι πολιτικές προκλήσεις του 2015 μπορεί να εντείνουν τις ανησυχίες για ενδεχόμενη επιβράδυνση στη δυναμική της στρατηγικής ανάπτυξης». Το νόμισμα της Ιαπωνίας πάντως, ανέκαμψε σήμερα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Τάρο Άσο δήλωσε πως η υποχώρησή του ήταν πολύ έντονη. Έτσι, το νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 117,52 γεν έναντι του δολαρίου. Είχε αγγίξει την Πέμπτη τα 118,98 γεν, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2007.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,58% στις 23.485 μονάδες. Ο κορεατικος Kospi έκλεισε με άνοδο 0,35% στις 1964 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,2% στις 5292 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,36% στις 2486 μονάδες και ο CSi 300 κατά 1,8% στις 2582 μονάδες.

Η Market News International αναφέρει ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προσέφερε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση 50 δισ. γουάν (8,17 δισ. δολ.) για να καλύψει κενό ρευστότητας στο χρηματοοικονομικό σύστημα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v