Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη για το Nikkei με κέρδη 2,18%

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές. Το βλέμμα των επενδυτών στο Τόκιο όπου ο πρωθυπουργός αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αναπτυξιακό πακέτο και νέα φορολογική πολιτική.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας με πρωταγωνιστή το Τόκιο που ήδη κινείται σε τροχιά προεκλογικής περιόδου και αναθεώρησης της φορολογικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά την χθεσινή κάθετη πτώση κατά 2,9%, ο δείκτης Nikkei ανακάμπτει με άνοδο 2,18% στις 17.344 μονάδες. Από την προηγούμενη εβδομάδα, ο εγχώριος Τύπος αναφέρει πως επίκεινται πρόωρες εκλογές αναφέροντας μάλιστα πως το πιθανότερο σενάριο είναι να βγει ενισχυμένος ο κ. Άμπε. Τα χθεσινά αιφνιδιαστικά στοιχεία που δείχνουν ύφεση της ιαπωνικής οικονομίας, δίνουν νέα τροφή σε αυτά τα σενάρια.

Η εφημερίδα Yomiuri αναφέρει πως η σχετική ανακοίνωση θα γίνει σήμερα Τρίτη και πως ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε θα ανακοινώσει επίσης την αναβολή του σχεδίου για αύξηση της φορολογίας στην κατανάλωση. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και τη δημιουργία ενός οικονομικού πακέτου αναπτυξιακών κινήτρων, όπως δήλωσε ο Ryu Shionoya, αρμόδιος για θέματα πολιτικής του κυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος.

Το κλίμα ήταν θετικό και στην κορεατική αγορά, όπου ο Kospi έκλεισε με κέρδη 1,2% στις 1967 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX όμως, έκλεισε με απώλειες 0,25% στις 5383 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,86% στις 23593 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,75% στις 2455 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 1,05% στις 2540 μονάδες. Σημειώνεται ότι χθες ξεκίνησε η σύνδεση των χρηματιστηρίων Σαγκάης και Χονγκ Κονγκ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v