Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στις αγορές της Ασίας

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στα χρηματιστήρια της Ασίας. Πώς ερμηνεύουν οι αγορές το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιαπωνία. Αβεβαιότητα στην Αυστραλία ενώ συνεχίζεται το θρίλερ με τους ομήρους στην καφετέρια του Σίδνεϊ.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού κατρακυλά σε νέο χαμηλό 5ετίας. Η τιμή του πετρελαίου Brent άγγιξε ακόμη και τα 60,28 δολ. ανά βαρέλι αν και αργότερα ανέκαμψε στα 62,68 δολ.

«Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θεωρούνται θετικές για τις καταναλωτικές δαπάνες, αλλά υπάρχουν ευρύτερες ανησυχίες για το τι σηματοδοτεί αυτή η πτωτική πορεία ως προς την αποδυνάμωση της παγκόσμιας ζήτησης και την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας» εξηγούν οι Financial Times. 

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,57% στις 17.099 μονάδες. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε αναδείχθηκε νικητής στις εκλογές της Κυριακής, με τον κυβερνητικό συνασπισμό να διατηρεί τις δυνάμεις του, αν και οι αναλυτές προβληματίζονται από το ιστορικό χαμηλό στη συμμετοχή.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 103% στις 23.010 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε οριακά χαμηλότερα κατά 0,07% στις 1920 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,62% στις 5164 μονάδες, ενώ συνεχίζεται το θρίλερ στο Σίδνεϊ με τους δεκάδες ομήρους σε καφετέρια της αυστραλιανής πρωτεύουσας..

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,53% στις 2953 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,75% στις 3217 μονάδες, που εξακολουθεί να κινείται στο ρυθμό των σεναρίων για επικείμενη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v