Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια

Η απόφαση του Πεκίνου να διευκολύνει τις διασυνοριακές επενδύσεις δίνει ώθηση στις ασιατικές αγορές. Σε υψηλό επταετίας το Χονγκ Κονγκ. Η προσοχή στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Σε υψηλότερο επίπεδο οι ασιατικές αγορές, αντιστρέφοντας τις αρχικές τους απώλειες, με τον Hang Seng να "φλερτάρει" με υψηλό επταετίας, λόγω των προσδοκιών για περαιτέρω εισροή χρήματος από την Κίνα, μετά την απόφαση του Πεκίνου να διευκολύνει τις διασυνοριακές επενδύσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5%, ενώ με κέρδη 0,12% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.437,48 μονάδες. 

Κέρδη 0,88% για τον δείκτη ASX στις 5.770,4 μονάδες, 1,35% για τον δείκτη Hang Seng στις 28.370 μονάδες, 1,26% για τον Shanghai Composite στις 4.876 μονάδες και 1,33% για τον CSI στις 5.168 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi κινείται 0,12% χαμηλότερα στις 2.143 μονάδες. 

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στα δεδομένα που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, που θα δώσουν περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, κάτι που θα επηρεάσει και τις αποφάσεις της Fed για την αύξηση των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v