Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Κίνα και Σαγκάη, που νωρίτερα ενισχύονταν έως και 2%, "γύρισαν" και πάλι σε αρνητικό έδαφος. Για αρχή μιας μεγάλης διόρθωσης κάνουν λόγο οι επενδυτές. Οριακά υψηλότερα το Τόκιο, κέρδη 1% για το Σίδνεϊ.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές να ανακτούν για αρκετή ώρα μέρος του εδάφους που έχασαν χθες -όταν οι δείκτες σε Κίνα και Σαγκάη έκαναν «βουτιά» μεγαλύτερη του 6%- αλλά να γυρνούν λίγη ώρα πριν το κλείσιμο και πάλι σε αρνητικό πεδίο, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να εκφράζουν ανησυχία ότι η κινεζική αγορά βρίσκεται στην αρχή μιας μεγάλης διόρθωσης.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε οριακά υψηλότερα (+0,06%) στις 20.563,15 μονάδες.

Οριακά κέρδη για τον Hang Seng στις 27.461 μονάδες, 0,19% για τον δείκτη Kospi στις 2.114 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 1,06% έκλεισε ο δείκτης ASX στις 5.774,9 μονάδες.

Οι αγορές της Κίνας και της Σαγκάης από τα κέρδη έως 2% που κατέγραφαν νωρίτερα, «γυρίζουν» σε αρνητικό πεδίο, με τον δείκτη CSI να υποχωρεί στις 4.836 μονάδες, ενώ απώλειες 0,31% σημειώνει ο δείκτης Shanghai Composite στις 4.608 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v