Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα σημαντικά κέρδη στη Σαγκάη λίγο πριν το κλείσιμο απομάκρυνε τις ασιατικές αγορές από το χαμηλό τριμήνου. Στην Fed και τα IPOs κινεζικών εταιρειών στραμμένη η προσοχή.

Απομακρύνονται από το χαμηλό τριμήνου οι ασιατικές αγορές, μετά το εντυπωσιακό "comeback" των κινεζικών μετοχών και τη στασιμότητα του δολαρίου,με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στη συνεδρίαση της Fed, αναμένοντας ενδείξεις για τον χρόνο της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. 

Η σημαντική άνοδος στην αγορά της Σαγκάης λίγο πριν το κλείσιμο άμβλυνε κάπως τις πιέσεις, με αποτέλεσμα η μείωση που καταγράφεται από χθες να περιορίζεται στο 3%, εν όψει του επερχόμενου μπαράζ των IPOs κινεζικών εταιρειών.

Σημειώνεται πως η αγορά της Σαγκάης έχει κάνει ράλι 50% από την αρχή του έτους, με αποτέλεσμα οι κινεζικές μετοχές να είναι οι μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο -σε όρους δολαρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρεί κατά 0,71%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,19% στις 20.219 μονάδες. Κέρδη 1% για τον ASX στις 5.590,3 μονάδες, 1,13% για τον Hang Seng στις 26.867 μονάδες, 0,30% για τον Kospi στις 2.034 μονάδες, ενώ κατά 1,8% ενισχύεται ο κινεζικός δείκτης CSI στις 5.156 μονάδες και κατά 1,9% ο Shanghai Composite στις 4.981 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v