Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενώ παρακολουθούν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με τον Καναδά για τη NAFTA

Μικτά πρόσημα με ήπιες κινήσεις στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επιφυλάξεις εν όψει της λήξης της προθεσμίας για τις αμερικανικές κυρώσεις στην Κίνα επισκιάζουν την αισιοδοξία που δημιουργεί η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε δημόσιο σχολιασμό ως προς την αύξηση των δασμών για κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, στην Ουάσινγκτον βρίσκονται διαπραγματευτές του Καναδά προκειμένου να διαπραγματευτούν τη διατήρηση της εμπορικής συμφωνίας NAFTA, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν τη Δευτέρα οι ΗΠΑ με το Μεξικό. 

Ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει πως μπορεί να προχωρήσει μόνο με το Μεξικό και να επιβάλει δασμούς στον Καναδά, αν δεν συμφωνήσει με τους αναθεωρημένους εμπορικούς όρους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,26% ενώ ο δείκτης Nikkei κινείται 0,16% υψηλότερα στις 22.850 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,2% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.772 μονάδες, κατά 0,3% ο CSI στις 3.389 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,6% στις 6.453 μονάδες, κατά 0,19% ο Hang Seng στις 28.404 μονάδες και κατά 0,15% ο Kospi στις 2.306 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v