Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η εξέλιξη της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας παραμένει στο επίκεντρο των επενδυτών, οι οποίοι παρακολουθούν παράλληλα τις εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη στους κινδύνους ενός εμπορικού πολέμου Κίνας-ΗΠΑ, παρά την μικρή ανακούφιση που προσφέρει η διαφαινόμενη άμβλυνση των εμπορικών εντάσεων με την Ευρώπη και τον Καναδά.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος, με την Τουρκική λίρα να υποχωρεί μετά την υποβάθμιση 20 τουρκικών τραπεζών από τη Moody’s και το πέσο της Αργεντινής κάνει «βουτιά» σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου μετά το αίτημα του προέδρου της χώρας προς το ΔΝΤ για επιτάχυνση της βοήθειας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρεί κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei κινείται 0,1% υψηλότερα στις 22.870 μονάδες.

Απώλειες 0,79% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 2.747 μονάδες, 0,78% για τον CSI στις 3.360 μονάδες, 0,89% για τον Hang Seng στις 28.162 μονάδες, ενώ οι δείκτες ASX και Kospi σημειώνουν οριακή μεταβολή στις 6.462 και 2.307 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v