Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωαγορές: Νέα υψηλά 5ετίας ενόψει Fed

Ανοδικά οι δείκτες καθώς οι επενδυτές περιμένουν με ψυχραιμία τις αποφάσεις της Fed. Τι περιμένουν από τον Μπεν Μπερνάνκε και ποια τα σενάρια για την επόμενη ημέρα. Inditex και Nokia ξεχωρίζουν. Διστακτική άνοδος στα futures της Wall.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατά τη σημερινή συνεδρίαση καθώς άπαντες στρέφουν το βλέμμα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγή τροχιάς μετά από 5 χρόνια πρωτοφανούς αντισυμβατικής νομισματικής πολιτικής μειώνοντας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολ. μηνιαίως.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,48% στις 8637 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,51% στις 4166 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,26% στις 6.576 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,57% στις 9043 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 0,69% στις 5976 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ κινείται υψηλότερα κατά 0,57% στις 17.852 μονάδες.

Ο FTSEurofirst 300 βρίσκεται στις 1,258 μονάδες καταγράφοντας ενίσχυση 0,5% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο Jim Reid της Deutsche Bank εξηγεί ότι τα οικονομικά στοιχεία βελτιώνονται, αλλά όχι τόσο ώστε να επιταχύνει η Fed την έξοδό της από την αντισυμβατική νομισματική πολιτική. 

Η ανακοίνωση της Fed αναμένεται στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Η απόφαση θεωρείται εν πολλοίς αναμενόμενη και προεξοφλημένη. Οι αγορές όμως δίνουν σημασία στη συγκεκριμένη διατύπωση που θα χρησιμοποιήσει ο Μπεν Μπερνάνκε ώστε να μαντέψουν τα επόμενα βήματά του. Αναμένουν επίσης ειδήσεις στο μέτωπο της διαδοχής του στο τιμόνι της Fed.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Inditex (θυγατρική της ZARA) η οποία ενισχύεται κατά 1,1% καθώς ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 10%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Κέρδη 1,8% καταγράφει και η μετοχή της Nokia μετά την αναβάθμιση της σύστασης από Credit Suisse σε «outperform» από «neutral».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v