Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Στο στόχαστρο η μετοχή της Ericsson καθώς απογοητεύουν τα αποτελέσματα τριμήνου. Η προσοχή στην οικονομία και στους δείκτες ΡΜΙ. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με την προσοχή να στρέφεται στην οικονομία αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,31% στις 9.570 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 4.466 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,18% στις 6.670 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,16% στις 10.454 μονάδες μετά τη θετική έκθεση της Moody's για την Ισπανία, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,41% στις 7.513 μονάδες παρά την επιτυχή δημοπρασία ομολόγων της Λισαβόνας και στο Μιλάνο o FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,52% στις 21.820 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Από το μέτωπο της οικονομίας, η πιο σημαντική είδηση είναι η αναρρίχηση του συνολικού δείκτη ΡΜΙ της ευρωζώνης σε υψηλό τριετίας, ξεπερνώντας όλες τις προβλέψεις. Κατά τη Markit τα στοιχεία αυτά δείχνουν ρυθμό ανάπτυξης 0,5% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, εκτίμηση που ενδέχεται να επηρεάσει και τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στην αγορά συναλλάγματος, πάντως, η αντίδραση ήταν άμεση με ενίσχυση του ευρώ στο 1,3841 δολ.

Έντονες πιέσεις 4,5% δέχεται η μετοχή της Ericsson καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v