Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Σε χαμηλό 8ετίας το κόστος δανεισμού

Νέα έξοδος της Πορτογαλίας στις αγορές. Άντλησε 750 εκατ. ευρώ με απόδοση μόλις 3,575%. Υποχωρούν οι αποδόσεις των 10ετών στη δευτερογενή αγορά, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2007.

Πορτογαλία: Σε χαμηλό 8ετίας το κόστος δανεισμού

Στο χαμηλότερο επίπεδο 8 ετών υποχωρούν οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων της Πορτογαλίας μετά τη νέα επιτυχή δημοπρασία της χώρας. Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχωρούν στο 3,628%.

Η Λισαβόνα άντλησε 750 εκατ. ευρώ από 10ετείς τίτλους με μέση απόδοση 3,575%. Επισημαίνεται ότι η Πορτογαλία έχει δηλώσει από τις 3 Απριλίου πως σκοπεύει να προχωρήσει σε μία ή δύο δημοπρασίες ομολόγων εντός του τριμήνου. 

Η πρώτη "εξω-μνημονιακή" έκδοση ομολόγων της χώρας έγινε στις 11 Φεβρουαρίου, όταν άντλησε 3 δισ. ευρώ από 10ετή ομόλογα με απόδοση 5,112%.

«Η Πορτογαλία αντιδρά στη σημαντική βελτίωση που καταγράφεται στις συνθήκες των αγορών» εξηγεί ο Richard McGuire της Rabobank International και συμπληρώνει: «Δείχνει ότι η Πορτογαλία δοκιμάζει τα νερά ελπίζοντας πως θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί τις ευνοϊκές συνθήκες».

Με την έκδοση αυτή, η Λισσαβόνα εξομαλύνει ακόμη περισσότερο την έξοδό της από το μνημόνιο. Η χώρα αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την λήξη του προγράμματος διάσωσης στις 5 Μαΐου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v