Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης

Θετικό πρόσημο για τους περισσότερους δείκτες ενόψει των αποφάσεων της Fed. Τα μηνύματα από τα εταιρικά αποτελέσματα. Κάθετη πτώση για τη Sanofi με την "απόλυση" του CEO. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

Μετά τις αγορές της Ασίας, τα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου πήραν την σκυτάλη της ανόδου, με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τα σενάρια που επικρατούν για τις σημερινές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,64% στις 9126 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,12% στις 4117 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,59% στις 6.445 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,58% στις 10.334 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI είναι αμετάβλητος στις 5240 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,73% στις 19.333 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα  τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής που εφάρμοσε κατά την τελευταία διετία στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης. Η προσοχή όμως, εστιάζεται στην ανακοίνωση της Fed ειδικότερα σε ότι αφορά την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από έξι χρόνια. Ελπίδα των αγορών είναι πως η Fed θα αφήσει να εννοηθεί πως το επόμενο βήμα «εξομάλυνσης» της νομισματικής πολιτικής θα γίνει μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εταιρικών αποτελεσμάτων, από τις 245 εταιρίες που περιλαμβάνονται στον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, το 73,5% ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι μετοχές του Facebook που διαπραγματεύονται στη γερμανική αγορά, με πτώση 6,4% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε στόχο πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο που δεν ικανοποίησε τις αγορές. Κάθετη πτώση 5,3% καταγράφει και η μετοχή της γαλλικής Sanofi που ανακοίνωσε ότι απομακρύνεται ο διευθύνων σύμβουλος Chris Viehbacher από τα καθήκοντά του

Στον αντίποδα, η μετοχή της γαλλικής Total καταγράφει κέρδη 1,2% καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanne δήλωσε ότι θα συνεχίσει στο πρόγραμμα μείωσης του κόστους λειτουργίας ενώ τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v