Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις για τις τράπεζες του Νότου στις ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,23% κι έκλεισε στις 329,63 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Οκτωβρίου.

Μικτή εικόνα επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να κλείνει στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων αλλά τις περισσότερες αγορές του Νότου να υποχωρούν με πιέσεις στις τράπεζες. 

Οι ευρωαγορές απεκόμισαν και χθες σημαντικά κέρδη, χάρη στα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν επιχειρηματικοί κολοσσοί της ηπείρου. Σήμερα, το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στην τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Fed, που προβλέπεται να καταλήξει στην ολοκλήρωση του προγράμματος παροχής ρευστότητας QE.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,23% κι έκλεισε στις 329,63 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Οκτωβρίου.

Η εμφάνιση των εθνικών δεικτών ήταν μικτή, με άνοδο στις «μεγάλες» αγορές και διορθωτική εικόνα στα χρηματιστήρια του Νότου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,81% στις 6.454 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,16% στις 9.083 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,04% στις 4.111 μονάδες.

Εντονες πιέσεις επικράτησαν στις μετοχές σειράς τραπεζών της ευρω-περιφέρειας, καθώς αντέδρασαν στα αποτελέσματα των stress test της ΕΚΤ.

Ο τίτλος της Banco Popular Espanol υποχώρησε 5,8%, της Banca Monte dei Paschi di Siena επίσης 5,8%, της Banca Populare dell'Emilia Romagna 5,7%, της Banco de Sabadell 5,4%, της Banca Popolare di Milano 5,4%, της Banco Popolare 5,3%, της UniCredit 4,7% και της BBVA 4,6%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v