Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενώ αναμένονται νέα εκτελεστικά διατάγματα για το εμπόριο στις ΗΠΑ. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Στις επόμενες κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ -μετά την καθυστέρηση στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιό του για την υγεία, αλλά και εν μέσω πληροφοριών περί 14 νέων εκτελεστικών διαταγμάτων για επανεξέταση των εμπορικών συμφωνιών των ΗΠΑ –στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, που παρακολουθούν ταυτόχρονα και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι Ηγέτες ετοιμάζονται για την αυριανή, έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να «εορτάσουν» τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας φαίνεται να τάσσεται υπέρ μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων», εγκαταλείποντας την ιδέα της ομοσπονδιακής Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία, ο Φιγιόν κατηγορεί τον Γάλλο πρόεδρο για «συνομωσία» προκειμένου να «καταστρέψει» την υποψηφιότητά του, ενώ στην Ιταλία, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δηλώνει πως δεν είναι προτεραιότητα ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ελάχιστο ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν οι επενδυτές στα προκαταρκτικά στοιχεία για τον PMI της ευρωζώνης, που τον Μάρτιο διαμορφώθηκε σε υψηλό σχεδόν έξι ετών.

Από το εταιρικό μέτωπο, η Deutsche Bank δεσμεύεται να παραμείνει στο Λονδίνο, ενώ η Royal Bank of Scotland ετοιμάζεται να κλείσει περισσότερα από 150 τραπεζικά καταστήματά της στη Βρετανία και να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Ενδιαφέρον και το δημοσίευμα της Deutsche Welle, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία έχει μπλοκάρει 14 συμφωνίες εξαγωγής όπλων προς την Τουρκία.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,46% χαμηλότερα στις 375 μονάδες, κατά 0,15% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.330 μονάδες, κατά 0,54% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.004 μονάδες και κατά 0,21% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.013 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v