Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές

Σήμερα η ομιλία της Βασίλισσας, που θα δώσει το περίγραμμα των προτάσεων της βρετανικής κυβέρνησης. Πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω της αύξησης της παραγωγής σε Λιβύνη και Νιγηρία. Παραιτήθηκαν άλλοι δυο υπουργοί της κυβέρνησης Μακρόν.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν σήμερα την προσοχή στη Βρετανία, όπου αναμένεται η ομιλία της Βασίλισσας και η επίσημη έναρξη της νέας Βουλής, ενώ αρνητικό κλίμα δημιουργεί η νέα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Η  ομιλία της Βασίλισσας Ελισσάβετ αναμένεται να δώσει ένα περίγραμμα των προτάσεων της Βρετανικής κυβέρνησης για πολιτικές και νομοθετήματα, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι και του Βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP.

Νωρίτερα σήμερα, γνωστοποιήθηκε πως δυο ακόμα υπουργοί της κυβέρνησης Μακρόν στη Γαλλία παραιτούνται –ο υπουργός Δικαιοσύνης και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων- μετά την παραίτηση χθες της υπουργού Άμυνας. Και οι τρεις υπουργοί προέρχονται από το κόμμα MoDem, το οποίο ερευνάται για παράνομη χρήση πόρων από το ευρωοκοινοβουλιο για την πληρωμή εργαζομένων στο κόμμα στη Γαλλία.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές προβληματίζονται από το επίπεδο συμμόρφωσης των χωρών μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ με την απόφαση για μείωση της παραγωγής, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως η Λιβύη και η Νιγηρία –που εξαιρούνται από τη συμφωνία- αύξησαν την παραγωγή τους, κάτι που εντείνει της ανησυχίες για υπερκορεσμό της αγοράς.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,2% στις 388 μονάδες, αμετάβλητος στις 7.472 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, απώλειες 0,5% για τον δείκτη CAC του Παρισιού στις 5.268 μονάδες και 0,3% για τον δείκτη DAX της Φρανκφούρτης στις 12.782 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v