Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωοαγορές εν αναμονή της Γέλεν

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, με τους traders να περιμένουν στοιχεία για την νομισματική πολιτική της Fed. Βουτιά 5,1% σημείωσε η μετοχή της Pearson μετά το ντιλ για πώληση μεριδίου της Penguin.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της αυριανής ομιλίας της Τζάνετ Γέλεν. 

«Χωρίς να υπάρχει κάποια κορυφαία είδηση και με τις αγορές να περιμένουν περαιτέρω ενδείξεις για την πολιτική της Fed όταν η Τζάνετ Γέλεν θα δώσει κατάθεση στο Κογκρέσο την Τετάρτη, οι επενδυτές και οι traders είναι σε στάση αναμονής» σύμφωνα με αναλυτή της FTXM.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,65% στις 379 μονάδες, με σχεδόν όλους τους τομείς να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 διολίσθησε 0,55% στις 7.329 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε 0,07% στις 12.437 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,48% στις 5.140 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,37% στις 21.111 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX έκλεισε με απώλειες 0,57% στις 10.449 μονάδες.

Ο τομέας των τροφίμων και των αναψυκτικών είχε τη χειρότερη επίδοση, σημειώνοντας με απώλειες 1,37%. Η μετοχή του κολοσσού της μπύρας Anheuser-Bush InBev σημείωσε πτώση 1,83%.

Βουτιά 4,69% πραγματοποίησε η μετοχή της Marks & Spencer, μετά την ανακοίνωση πτώσης 1,2% στις πωλήσεις το τρίμηνο που έληξε στις 1 Ιουλίου.

Απώλειες 5,1% σημείωσε η μετοχή της Pearson. Η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει μερίδιο 22% που κατέχει στην Penguin Random House, στον εταίρο με τον οποίο έχουν από κοινού την εκδοτική μονάδα -και ιδιοκτήτη πλειοψηφίας- Bertelsmann.

Το ποσοστό θα πωληθεί για περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, μέσα από ένα ντιλ που ισχυροποιεί τον ισολογισμό της Pearson ενώ ταυτόχρονα της αφήνει κάποια κέρδη από την προσοδοφόρα επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v