Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα έρχονται στο προσκήνιο. Η προσοχή στις εξελίξεις σε Βρετανία και Καταλονία. Ενδείξεις για την μελλοντική οικονομική πολιτική της Κίνας αναζητούν οι επενδυτές. Πάνω από τις 13.000 μονάδες ο DAX. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων να έρχεται στο προσκήνιο, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την Καταλονία και το Brexit.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, απηύθυνε έκκληση στον ηγέτη της Καταλονίας να "ενεργήσει με λογική" βάζοντας πρώτα το συμφέρον όλων των πολιτών, ενώ η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Μαδρίτη θα προσπαθήσει να αναστείλει ένα μέρος ή εντελώς την αυτονομία της Καταλονίας, αν οι αυτονομιστές ηγέτες δεν κάνουν πίσω στο θέμα της ανεξαρτησίας της περιοχής μέσα στο χρονικό περιθώριο που τους έχει δοθεί (μέχρι αύριο Πέμπτη δηλαδή).

Ενδιαφέρον και για το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, με τους επενδυτές να ψάχνουν ενδείξεις για τη μελλοντική οικονομική και χρηματοπιστωτική πολιτική του Πεκίνου.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, υπεραμύνθηκε των χαμηλών επιτοκίων, λέγοντας πως ανοίγουν "παράθυρο ευκαιρίας" για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, καθώς δημιουργούν ευνοϊκό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% στις 391 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.538 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.387 μονάδες και κατά 0,52% ο δείκτης DAX της Φρανφκούρτης στις 13.062 μονάδες, ενώ κατά 0,3% υποχωρεί ο ισπανικός IBEX στις 10.186 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v