Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το Brexit στο επίκεντρο

"Χαμόγελα" στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση συμφωνίας Βρετανίας-ΕΕ για το Brexit. Την Τετάρτη ξεκινούν διερευνητικές συνομιλίες SPD-CDU/CSU στη Γερμανία. Αποτρέπεται για την ώρα η διακοπή της λειτουργίας των κυβερνητικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το Brexit στο επίκεντρο

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται υψηλότερα, μετά την ιστορική συμφωνία Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πέρασμα των διαπραγματεύσεων στον β΄γύρο των συνομιλιών.

Στην προηγούμενη ευρωπαϊκή συνεδρίαση, οι αγορές έκλεισαν ελαφρώς υψηλότερα, με τις μετοχές τεχνολογίας να είναι κερδοφόρες.

Η συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τρία συγκεκριμένα θέματα που ήταν εμπόδιο τόσο καιρό τις διαπραγματεύσεις, ανοίγει το δρόμο για την επόμενη φάση των συζητήσεων στο Brexit. 

Εξάλλου, στη Γερμανία, ανώτερο μέλος SPD δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα θα ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες την Τετάρτη με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για τη σύσταση συνασπισμού, κίνηση που θα μπορούσε να θέσει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ, η ειδησεογραφία από τις ΗΠΑ αναμένεται να στηρίξει την άνοδο, καθώς το Κογκρέσο προχώρησε στην αποστολή στον Ντόναλντ Τραμπ του βραχυπρόθεσμου νομοσχεδίου χρηματοδότησης χθες, προκειμένου αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών το Σαββατοκύριακο. 

Από το "μέτωπο" των οικονομικών στοιχείων, οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν απροσδόκητα τον Οκτώβριο, ενώ η αυξημένη εγχώρια ζήτηση αύξησε τις εισαγωγές, μειώνοντας το εμπορικό πλεόνασμα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,81%, στις 389 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,28%, στις 7.340 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 ενισχύεται 1,34%, στις 13.220 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,52%, στις 5.412 μονάδες.

Ράλι για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς χθες οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές υπέγραψαν την πολυαναμενόμενη συμφωνία για τις τράπεζες, η οποία αποτελεί συμβιβασμό μεταξύ των αμερικανικών και ευρωπαϊκώ θέσεων για τα επίπεδα κεφαλαίου που πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες.

Άνοιγμα της Wall Street έως 0,5% δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v