Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Στις συνεδριάσεις Fed και EKT αυτήν την εβδομάδα στέφεται η προσοχή. Ράλι έως 25% για τα προθεσμιακά συμβόλαια του Bitcoin. Στο επίκεντρο και οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της Ευρώπης έρχονται στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα, ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις αναφορικά με το Bitcoin.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του κρυπτονομίσματος έκαναν το ντεμπούτο τους χθες το βράδυ με ράλι που έφτασε και το 25%, αγγίζοντας τα 18.700 δολάρια. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών αποφασίστηκε δυο φορές αναστολή διαπραγμάτευσης, προκειμένου να περιοριστεί η μεταβλητότητα. 

Από το «μέτωπο» των κεντρικών τραπεζών, η Fed ξεκινά αύριο Τρίτη τη διήμερη συνεδρίασή της, όπου αναμένεται να αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων της, ενώ η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη και θεωρείται απίθανο πως θα αλλάξει την πολιτική της.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της Τουρκικής οικονομίας, με το ΑΕΠ της χώρας να αυξάνεται κατά 11,1% το γ’ τρίμηνο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα με προσοχή τις εξελίξεις στη Γερμανία, όπου το Σάββατο η νέα αντιπρόεδρος του SPD και επικεφαλής του κόμματος στη Βαυαρία, λίγο πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για νέο συνασπισμό, δήλωσε ότι προτιμά το μοντέλο της κυβέρνησης μειοψηφίας, ενώ το σενάριο αυτό απορρίπτει η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 389 μονάδες, κατά 0,63% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.440 μονάδες, στις 5.395 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης CAC του Παρισιου ενώ κατά 0,12% υψηλότερα διαμορφώνεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.169 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v