Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Πτώση για DAX 30 και CAC 40. Αξιόλογη άνοδος για τον FTSE 100 του Λονδίνου. Ενισχύεται το ευρώ.

Πτώση κατέγραψαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις Κεντρικές Τράπεζες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζα των ΗΠΑ όπου αναμένεται να προχωρήσει στην τρίτη αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017.

Αντίστοιχα, την Πέμπτη συνεδριάζει και η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης όπου αναμένεται να ανανεώσει τις οικονομικές προβλέψεις για την περιοχή.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Uber στο Λονδίνο επιχειρηματολόγησε σε δικαστήριο του Λονδίνου υπέρ του δικαιώματός της να λειτουργεί στην περιοχή μετά την άρνηση του υπουργείου να ανανεώσει την άδειά της.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας, με το ΑΕΠ της χώρας να αυξάνεται κατά 11,1% το γ’ τρίμηνο σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο μεταξύ, η Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναμένεται να καθυστερήσει την εφαρμογή των νέων κανόνων για τα κόκκινα δάνεια κατά μερικούς μήνες, καθώς χρειάζεται χρόνο για να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που έρχονται από τον τομέα της βιομηχανίας, όπως είπε σε πορτογαλική εφημερίδα η επικεφαλής του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού (SSM), Ντανιέλ Νουί.

«Νομίζω ότι η διαδικασία της ανάλυσης θα πάρει ένα μήνα ή δύο» σημείωσε η Νουί στην Publico. «Για αυτό είναι πιθανό η εφαρμογή να αναβληθεί για μερικούς μήνες».

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,11% στις 388 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 7.453 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,23% στις 13.123 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 5.386 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,14% στις 10.306 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,36% στις 22.690 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,7% στα 57,75 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει οριακή πτώση 0,1% στα 1.248 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1800 από 1,1774 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v