Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δεκαετίας οι ευρωπαϊκές αγορές

Τα ισχυρά στοιχεία για τις τρέχουσες συναλλαγές στην ευρωζώνη ανεβάζουν τις αγορές. Στο επίκεντρο και η ανοδική πορεία των ασιατικών μετοχών σε ρεκόρ υψηλά. Στην πολιτική σκηνή, ενδιαφέρον για τα μηνύματα του Γάλλου Προέδρου στην Τερέζα Μέι.

Στο επίκεντρο των επενδυτών σήμερα τα στοιχεία για τις τρέχουσες συναλλαγές στην ευρωζώνη, τα οποία έδειξαν αύξηση του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών το  Νοέμβριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οι υψηλότερες εξαγωγές από την Ευρώπη βοήθησαν το προσαρμοσμένο πλεόνασμα να αυξηθεί στα 32,5 δισ. ευρώ (39,92 δισ. δολάρια) από 30,3 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Στο πολιτικό σκηνικό, την Πέμπτη το βράδυ, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειδική πρόσβαση για το Λονδίνο μετά το Brexit. Αν το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί πρόσβαση στην ενιαία αγορά, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, τότε θα πρέπει να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό της ΕΕ και να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή δικαιοδοσία, δήλωσε ο Μακρόν, μετά από τη συνάντηση με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τους Financial Times.

Την ίδια ώρα, οι ασιατικές μετοχές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία σε ρεκόρ υψηλά , ενώ οι ανησυχίες για ενδεχόμενο «λουκέτο» στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, επιβαρύνουν το δολάριο, αν και η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα σχέδιο νόμου που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους.

Επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές αγορές, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υψηλότερα κατά 0,25%, στις 7.720 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ανοδικά κατά 0,9%, στις 13.400 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC ανοδικά κατά 0,4% στις 5.517 μονάδες ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 υψηλότερα, κατά 0,4%, στις 400 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v