Ανόδου συνέχεια στις ασιατικές αγορές

Η αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τα βελτιωμένα εταιρικά αποτελέσματα συντηρούν το θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια, παρά τον προβληματισμό για το θέμα του "λουκέτου" στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία σε ρεκόρ υψηλά οι ασιατικές μετοχές, ενώ οι ανησυχίες για ενδεχόμενο «λουκέτο» στις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, επιβαρύνουν το δολάριο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα ένα σχέδιο νόμου που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους και θα αποτρέψει την αναστολή της λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών ως τη 16η Φεβρουαρίου κι έστειλε το κείμενο αυτό στη Γερουσία, όπου όμως το μέλλον του θεωρείται αβέβαιο.

Πάντως, η αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα εταιρικά κέρδη, έχουν βοηθήσει τα χρηματιστήρια να κάνουν ράλι από την αρχή του 2018, ενώ στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για το κινεζικό ΑΕΠ, το οποίο αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια το 2017.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινήθηκε 0,19% υψηλότερα στις 23.808 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,13% ο δείκτης Hang Seng στις 32.164 μονάδες, κατά 0,18% ο Kospi στις 2.520 μονάδες, κατά 0,35% ο Shanghai Composite στις 3.486 μονάδες και κατά 0,46% ο CSI στις 4.290 μονάδες, ενώ αντιθέτως απώλειες 0,18% κατέγραψε ο δείκτης ASX στις 6.119 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v