Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Βελτιωμένο το επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως, καθώς φαίνεται ότι τα χτυπήματα από τις δυτικές δυνάμεις κατά της Συρίας δεν θα συνεχιστούν. L'Oreal, AB Foods και TomTom δημοσιεύουν στοιχεία. Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας και τα στοιχεία του γερμανικού ZEW.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές σήμερα, στα χνάρια των μέτριων κερδών κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε ελαφρώς περισσότερο από ότι αναμενόταν, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

H κινεζική οικονομία είχε ρυθμό ανάπτυξης 6,8%, υποστηριζόμενη από τις ισχυρές εγχώριες και εξωτερικές πωλήσεις και την βιομηχανική παραγωγή.

Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ίδιος με το προηγούμενο τρίμηνο και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για επιβράδυνση. Οι λιανικές πωλήσεις πήγαν αρκετά καλά, ενισχυμένες κατά 9,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις από τα στοιχεία του Μαρτίου.

Ήπιες κινήσεις νωρίτερα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,15% ενώ ο δείκτης Nikkei σταθεροποιείται στις 21.835 μονάδες.

Το επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως εμφανίζεται βελτιωμένο, καθώς φαίνεται ότι τα κοινά χτυπήματα από τις δυτικές δυνάμεις κατά της Συρίας δεν θα συνεχιστούν. 

Εταιρικά κέρδη και data 

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, οι L'Oreal, AB Foods και TomTom είναι μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που δημοσιεύουν κέρδη σήμερα. 

H Associated British Foods (ΑΒ Foods) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα κέρδη προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο του έτους χρήσης υποχώρησαν 30%.

Στους έξι μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 3 Μαρτίου, η επιχείρηση είπε ότι ήταν 603 εκατ. στερλίνες (866,2 εκατ. δολάρια) σε σύγκριση με τα 867 εκατ. στερλίνες, έναν χρόνο νωρίτερα. Η μετοχή της υποχωρεί 1,2%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης δημοσιεύει το μηνιαίο οικονομικό κλίμα για την τρέχουσα συγκυρία, μέσω του Ινστιτούτου ZEW.

Η κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

*Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται 0,1% υψηλότερα, στις 377 μονάδες

*Στο Παρίσι, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,3%, στις 5.326 μονάδες

*Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,2%, στις 7.210 μονάδες

*Στη Φρανκφούρτη, ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,4%, στις 12.443 μονάδες

*Στο Μιλάνο, ο ΜΙΒ υψηλότερα 0,4%, στις 23.427 μονάδες

*Στη Μαδρίτη, ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,2%, στις 9.784 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v