Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη εβδομαδιαία άνοδος για τις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή. Περιορίστηκαν τα κέρδη στο τέλος της συνεδρίασης.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να σημειώνει την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν σημαντικά κέρδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά η πτώση των αμερικανικών μετοχών περιόρισε την άνοδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε 0,1% υψηλότερα στις 379,2 μονάδες, μετά από άνοδο 0,7% την Πέμπτη. Για την εβδομάδα έκλεισε με κέρδη 1,2%.

Στη Γερμανία, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,2% στις 12.442 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 αυξήθηκε 0,1% στις 5.315 μονάδες. Με άνοδο 0,1% έκλεισε ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 στις 7.264,5 μονάδες.

Από τα εμπορικά νέα της ημέρας, το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης διευρύνθηκε τον Φεβρουάριο, καθώς σημειώθηκε απότομη πτώση των εισαγωγών.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι, προσαρμοσμένες σε εποχικές διακυμάνσεις, εξαγωγές των προϊόντων από την ευρωζώνη υποχώρησαν 2,3% από τον Ιανουάριο, δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

Ωστόσο, οι εισαγωγές υποχώρησαν περισσότερο – κατά 3,1% - οδηγώντας την ευρωζώνη σε πλεόνασμα ύψους 21 δισ. ευρώ, σε άνοδο από τα 20,2 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Sage βούτηξε 8,2%. Η εταιρεία λογισμικού μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη των εσόδων.

Η μετοχή της Rolls-Royce διολίσθησε 1,6%. Η εταιρεία παραγωγής κινητήρων ανέφερε πως πρέπει να διενεργήσει ελέγχους στους κινητήρες Trent 1000, κάτι που θα αυξήσει τα κόστη για το 2018.

Μικρή άνοδο 0,4% σημείωσε η μετοχή της Volkswagen. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντικατέστησε τον CEO Μatthias Muller με τον Herbert Diess.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v