Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Ανάπτυξη 6,8% το πρώτο τρίμηνο του 2018

Η σταθερή επίδοση υποδηλώνει ότι οι εμπορικές εντάσεις Ουάσικγτον-Πεκίνου έχουν μέχρι στιγμής μικρή επίπτωση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως. Ωστόσο, οι ενδείξεις του Μαρτίου είναι ανησυχητικές.

Κίνα: Ανάπτυξη 6,8% το πρώτο τρίμηνο του 2018

H οικονομία της Κίνας, επεκτάθηκε με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό, ύψους 6,8% το πρώτο τρίμηνο, υποστηριζόμενη από τις ισχυρές εγχώριες και εξωτερικές πωλήσεις και την βιομηχανική παραγωγή.

Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ίδιος με το προηγούμενο τρίμηνο και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για επιβράδυνση. Οι λιανικές πωλήσεις πήγαν αρκετά καλά, ενισχυμένες κατά 9,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Απροσδόκητα δυνατές ήταν οι εξαγωγές.  Η σταθερή επίδοση υποδηλώνει ότι οι εμπορικές εντάσεις Ουάσικγτον-Πεκίνου έχουν μέχρι στιγμής μικρή επίπτωση στην Κίνα, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Ανησυχητικές ενδείξεις

Ωστόσο υπάρχουν σημάδια ότι οι παραγγελίες προς το εξωτερικό, οι πωλήσεις κατοικιών και η βιομηχανική παραγωγή, πυλώνες της κινεζικής οικονομίας, αρχίζουν να εξασθενούν. Τα κινεζικά εργοστάσια παράγουν λιγότερα προϊόντα για τις ξένες αγορές.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, αυτή η επιβράδυνση προέρχεται από τις προβλέψεις για περιορισμούς στην αμερικανική αγορά και τον περιορισμό της παγκόσμιας ζήτησης. Η βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με το MarketWatch, αυξήθηκε μόλις 6% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v