Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mε κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες. Άλμα 8% για τnν Man Group.

Υψηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση στη Συρία.

Στην αρχή της συνεδρίασης, οι γεωπολιτικές ανησυχίες εμπόδιζαν τους επενδυτές να κάνουν μεγάλα στοιχήματα στις μετοχές. Αλλά η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόνλαντ Τραμπ πως μια επίθεση στη Συρία μπορεί να μην γίνει άμεσα άλλαξε το κλίμα στις παγκόσμιες αγορές, δίνοντας ώθηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Εν τω μεταξύ, τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ έδειξαν πως η κεντρική τράπεζα θα κινηθεί σταδιακά στην περιστολή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και στην αύξηση των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,7% στις 378 μονάδες. 

Στην Φρανκφούρτη, ο DAX κινήθηκε 0,98% υψηλότερα στις 12.415 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 5.309 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,02% στις 7.258 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, το ιταλικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο 1,27% στις 23.304 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX κατέγραψε κέρδη 0,1% στις 9.747 μονάδες. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Playtech πραγματοποίησε άλμα 5,7%. Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα εξαγοράσει την ιταλική Snaitech έναντι 846 εκατ. ευρώ.

Ράλι 8% κατέγραψε η Man Group, μετά την ανακοίνωση πως το υπό διαχείριση ενεργητικό αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο.

Πτώση 3,4% σημείωσε η μετοχή της Carrefour. Η γαλλική αλυσίδα σουπερμάρκετ ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις πρώτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v