Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ευρωαγορές με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές. Άνοδος 1% για τον DAX. Κέρδη 2,6% για τη μετοχή της Glencore.

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη λαμβάνοντας στήριξη από τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι CEO των Daimler, VW και BMW συζήτησαν το θέμα των δασμών με τον Αμερικανό πρέσβη στη Γερμανία. 

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύεται 1,1% στις 12.453 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC κινείται 0,7% υψηλότερα στις 5.361 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 7.598 μονάδες. 

Η Ουάσιγκτον έχει διαμηνύσει ότι είναι έτοιμη να επιβάλλει δασμούς $34 δισ. σε κινεζικές εισαγωγές στις 6 Ιουλίου, με το Πεκίνο να αναμένεται να απαντήσει με αντίμετρα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν άνοδο 2,6% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, λαμβάνοντας ώθηση από ένα άλμα 4,3% στις εγχώριες παραγγελίες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ συνεχίζει ανοδικά έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφει άνοδο 0,35% έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,169 δολάρια/ευρώ.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Glencore καταγράφει άνοδο 2,6%, μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους $1 δισ. 

Στο ταμπλό, κέρδη 3,2% σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v