Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 11 μηνών έναντι του ευρώ το δολάριο

Ενισχύεται 0,3% έναντι του ευρώ το δολάριο, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση επιτοκίων από τη Fed και περαιτέρω μέτρων χαλάρωσης από την ΕΚΤ. Υποχωρεί έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων το ευρώ.

To δολάριο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έντεκα μηνών έναντι του ευρώ, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια το 2015 και μετά την ομιλία του Ντράγκι την Παρασκευή.

Το δολάριο ενισχύεται 0,3% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,32. Νωρίτερα τη Δευτέρα το δολάριο είχε φτάσει ως και τα 1,3184 ευρώ, επίπεδο που είναι το ισχυρότερο από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Στο ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσαρμόσει περαιτέρω την πολιτική της. "Το συμβούλιο της ΕΚΤ μπορεί να χρησιμοποιήσει επίσης μη συμβατικά εργαλεία για να διασφαλίσει την σταθεροποίηση των πληθωριστικών προσδοκιών μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα", υπογράμμισε.

Το αμερικάνικο νόμισμα ενισχύεται 0,1% έναντι του γεν, με την ισοτιμία στο 104,49.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί έναντι 14 ανταγωνιστικών νομισμάτων. Το ευρώ διολισθαίνει 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 137,15 γεν.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v