Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έντεκα μηνών έναντι του δολαρίου το ευρώ

Στο 1,3178 υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τις 9 Σεπτεμβρίου. Ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό έντεκα μηνών έναντι του δολαρίου την Τρίτη, εν μέσω προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο διολίσθησε μέχρι και το 1,3178, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τις 9 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στα σχόλια του Μάριο Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία αν υποχωρήσει περαιτέρω ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη.

Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι στις 4 Σεπτεμβρίου. Τα προκαταρκτικά στοιχεία που θα δημοσιευτούν την Παρασκευή αναμένεται να δείξουν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο 0,3%, από 0,4% τον Ιούλιο.

Το γεν ενισχύεται έναντι των περισσότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων. Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου, στα 103,89 δολάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg το γεν έχει αποδυναμωθεί 0,8% τον τελευταίο μήνα, το ευρώ 0,5%, ενώ το δολάριο έχει ενισχυθεί 1,5%.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v