Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 1,3184 δολάρια ενισχύεται το ευρώ

Το σχόλιο Σόιμπλε ότι "υπερερμηνεύθηκαν" οι δηλώσεις Ντράγκι για τη δημοσιονομική πολιτική στήριξαν το ευρώ, που απομακρύνεται από τα χαμηλά έτους έναντι του δολαρίου.

Απομακρύνεται από τα χαμηλά έτους το ευρώ, μετά τα σχόλια του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ανέφερε πως οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για την δημοσιονομική πολιτική της ευρωζώνης, «υπερερμηνεύθηκαν».

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται περίπου 0,2% υψηλότερα από το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να στρέφουν τώρα την προσοχή τους στην αυριανή ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Γερμανίας, στοιχηματίζοντας πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε κινήσεις τόνωσης της ρευστότητας. Σημειώνεται πως η ΕΚΤ συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα.

Το ευρώ ενισχύονταν κατά 0,1% στα 1,3184 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 1,3153 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2013, ενώ παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητο έναντι του γεν, στα 137 γεν. Το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του γεν στα 103,93 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v