Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 8,26% ενισχύεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Πτώση σημειώνουν οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου με εξαίρεση το ελληνικό 10ετές. Χαμηλότερα κινούνται και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των περισσοτέρων ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων οικονομικών στοιχείων στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα ο δείκτης PMI υποχώρησε για πρώτη φορά εντός του 2014 και μάλιστα σε χαμηλότερα επίπεδα από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών.

Το γερμανικό 10ετές ομόλογο σημειώνει πτώση κατά πέντε μονάδες βάσης στο 0,76%.

Επιπλέον, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,30% και αντίστοιχα το ισπανικό 10ετές υποχωρεί κατά τρεις μονάδες στο 2,10%.

Αντίθετα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 8,26%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υποχωρεί σε χαμηλό τριών ημερών καθώς ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στις ΗΠΑ ενώ τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Ευρώπη και Κίνα προκάλεσαν προβληματισμό στους επενδυτές.

Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου σημειώνει πτώση πέντε μονάδων στο 3,03% και αντίστοιχα η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά πέντε μονάδες στο 2,31%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v