Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Έσπασαν» το 2% τα 10ετή yield της Ισπανίας

Έντονα ανοδική πορεία στα ομόλογα του Νότου με στήριξη από το Μάριο Ντράγκι. Σε ιστορικό χαμηλό τα 10ετή yields Ιταλίας και Ισπανίας.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων Ισπανίας υποχώρησαν για πρώτη φορά κάτω από το 2%, καθώς οι τελευταίες δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι δίνουν νέα τροφή στα σενάρια για επικείμενες αγορές κρατικών τίτλων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων Ισπανίας υποχωρούν κατά 3 μονάδες στο 1,98%. Οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων Ιταλίας διαμορφώνονται στο 2,167% καταγράφοντας νέο ιστορικό χαμηλό. Τα ελληνικά δεκαετή τελούν υπό διαπραγμάτευση με απόδοση 7,926% και τα 5ετή στο 6,758%

Ο Μάριο Ντράγκι αιφνιδίασε την Παρασκευή, καθώς επανέλαβε το γνωστό «whatever it takes» στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού, προσθέτοντας και τη φράση «το συντομότερο δυνατόν». Δήλωσε επίσης ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναθεωρήσει το μέγεθος, την ποιότητα και το ρυθμό των αγορών τίτλων που πραγματοποιεί δίνοντας ώθηση στα χρηματιστήρια και οδηγώντας το ευρώ ακόμη χαμηλότερα, κάτω από τα 1,24 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v