Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ δημιούργησαν ελπίδες ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων. Νέα ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις Ιταλικών και Ιρλανδικών τίτλων. Χαμηλότερα του ελληνικού, που παραμένει όμως πάνω από το 8%.

Νέα πτώση για τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μίλησε για αλλαγή στρατηγικής στις αγορές ομολόγων, αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να μην απέχει πολύ ακόμα η αγορά κρατικών ομολόγων.

Οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Αυστρίας άγγιξαν νέα χαμηλά, ενώ χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις και των περισσοτέρων άλλων ομολόγων.

Ο Μάριο Ντράγκι, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως ο «υπερβολικά χαμηλός» πληθωρισμός πρέπει να αυξηθεί γρήγορα με όποιο μέσο είναι απαραίτητο. Ο ίδιος σημείωσε πως αναθεωρείται το μέγεθος, αλλά και η σύνθεση των αγορών τίτλων από την κεντρική τράπεζα.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε έως και στο 2,246%, ενώ σε ιστορικά χαμηλά υποχώρησαν οι αποδόσεις των ιρλανδικών και αυστριακών τίτλων, στο 1,52% και 0,953% αντίστοιχα. Κοντά στο ιστορικό χαμηλό και η απόδοση του ισπανικού 10ετούς, στο 2,05%, ενώ στο 3,04% κινείται η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου παραμένει πάνω από το 8%, και συγκεκριμένα στο 8,23%, στο 7,36% του 5ετούς και στο 7,13% του 3ετούς.

Στο 0,77% το yield του 10ετούς γερμανικού Bund, στο 0,11% του 5ετούς και στο -0,036% του 2ετούς.

 

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v