Ο Bernanke κράτησε σε θετικό έδαφος τη Wall

Κέρδη στη Wall Street με αφορμή την ομιλία του B. Bernanke στο Κογκρέσο. Άλμα 10,3% για τη μετοχή της Yahoo. Υψηλό 13 ετών για DuPont. Άνοδος για το πετρέλαιο. Σε χαμηλό 3 εβδομάδων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ο πρόεδρος της Fed Ben Bernanke στην ομιλία του στο Κογκρέσο ξεκαθάρισε ότι η πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης δεν είναι προκαθορισμένη καθώς θα εξαρτηθεί από τις ευρύτερες οικονομικές εξελίξεις.

Ειδικότερα ο Bernanke υποστήριξε ότι "Αν οι προοπτικές για την απασχόληση δεν αποδειχθούν ευνοϊκές, αν ο πληθωρισμός δεν κινηθεί προς το 2% ή οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες δεν κριθούν επαρκώς διευκολυντικές, τότε ο τρέχων ρυθμός αγορών ομολόγων μπορεί να διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα".

Επιπλέον στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα και η Beige Book από τη Fed όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ήπιους ρυθμούς.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Ιούνιο στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 9,9% και συγκεκριμένα σε χαμηλό Αυγούστου 2012. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις ανεγέρσεις κατοικιών.

Στο εταιρικό μέτωπο οι μετοχές των Bank of America και Bank of NY Mellon Corp. ενισχύθηκαν άνω του 2% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β' τριμήνου.

Αντίστοιχα "άλμα" 10,3% σημείωσε ο τίτλος της Yahoo καθώς τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών αν και απογοήτευσαν τα έσοδα του ομίλου. Σε υψηλό 13 ετών έκλεισε η μετοχή της DuPont.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,12% στις 15.470,44 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,28% στις 1.680,90 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,32% στις 3.610,00 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,30 δολ. με άνοδο 1,8% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 2,3% στα 25,32 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε σήμερα τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γεν. Συγκεκριμένα το δολάριο κινήθηκε ανοδικά 0,5% σε σχέση με το ευρώ στο 1,31 και 0,5% έναντι του γεν στα 99,57.

Στην αγορά ομολόγων, σε χαμηλό 2 εβδομάδων υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς σημειώνοντας πτώση κατά 6 μονάδες βάσης στο 2,47%. Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιουλίου η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε διαμορφωθεί στο 2,75% ήτοι σε υψηλό Αυγούστου 2011.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,45% στις 106,48 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 1,2% στα 1.275 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v