Σε αχαρτογράφητες περιοχές S&P και Dow

Σε νέα ιστορικά υψηλά οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones, μετά την μεγάλη πτώση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. Την δεύτερη ομιλία Bernanke αναμένουν οι επενδυτές. Ράλι 3,7% για Morgan Stanley. Κέρδη για χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με τους S&P και Dow να κινούνται σε νέα υψηλά, καθώς οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλό δύο μηνών και οι επενδυτές αναμένουν την δεύτερη ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, στους βουλευτές των ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,60% στις 15.564 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,30% στις 3.621 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει κέρδη 0,60% στις 1.691 μονάδες. 

Στη χθεσινή του ομιλία ο κ. Bernanke διαμήνυσε ότι η πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed δεν είναι προκαθορισμένη και ότι το χρονοδιάγραμμα της επιβράδυνσης θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία. Τόνισε μάλιστα ότι αν υπάρξει απόκλιση από τους στόχους της κεντρικής τράπεζας, δεν αποκλείεται να αυξήσεις το ρυθμό αγορών στοιχείων ενεργητικού. 

"Ο Bernanke πραγματικά καθοδηγεί την αγορά ώστε να μην υπάρξουν πραγματικές αναταράξεις όταν η Fed προχωρήσει στην επιβράδυνση του QE" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των πολιτών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου κατά 24.000, στις 334.000.

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από τις αρχές Μαϊου.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η Morgan Stanley πραγματοποιεί άνοδο 3,7%, ύστερα από την αύξηση των κερδών δεύτερου τριμήνου.

Πτώση 3% σημειώνει η μετοχή της Intel , μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για τις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου που είναι χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βουτιά 6,4% πραγματοποιεί η Ebay, καθώς οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις τρίτου τριμήνου ήταν μικρότερες από τις προβλέψεις.

Στα εμπορεύματα ο χρυσός πραγματοποιεί άνοδο 0,41% στα 1.285 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται 1,04% στα 107,57 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,31.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v