Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Βουτιά 5% για Apple

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι δείκτες στη Wall, με τον Nasdaq στο κόκκινο. Απογοήτευσε το νέο iPhone. Το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου. Κέρδη για πετρέλαιο. Οριακές απώλειες για χρυσό. Υποχωρούν οι αποδόσεις των treasuries. Νέο υψηλό για Facebook.

Μεικτά πρόσημα στη Wall, μετά την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να αναβάλει την ψηφοφορία για στρατιωτική δράση στη Συρία και ενώ η μετοχή της Apple καταγράφει σημαντικές απώλειες. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,62% στις 15.284 μονάδες, ο S&P κινείται 0,12% στις 1.686 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,16% στις 3.723 μονάδες.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε πως θα επιδιώξει την ειρηνική λύση, τονίζοντας ότι δεν θα στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στο έδαφος της Συρίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες ανέφερε πως οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τη Ρωσία σχετικά με την πρότασή της για να πείσουν τη Συρία να καταστρέψει τα χημικά αποθέματά της.

Σημειώνεται ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα σταματήσουν για ένα λεπτό, προς τιμήν των θυμάτων της 11 Σεπτεμβρίου.

Άνοδο 0,1% σημείωσαν τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, μετά από πτώση 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα οι πωλήσεις χονδρικής κινήθηκαν 0,1% υψηλότερα. Τον Ιούνιο είχαν καταγράψει άνοδο 0,4%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο πραγματοποιεί άνοδο 0,29% στα 107,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή πτώση 0,07% στα 1.369 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί 3,5 μονάδες βάσης, στο 2,931%.

Πτώση 3,5 μονάδων βάσης πραγματοποιεί και η απόδοση του 30ετους αμερικάνικου ομολόγου, στο 3861%, ενώ η απόδοση του 5ετους διολισθαίνει 4,5 μονάδες βάσης, στο 1,724%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Apple υποχωρεί 5,4%, μια μέρα μετά την παρουσίαση του νέου μοντέλου iPhone.

H Bank of America υποβάθμισε σε neutral από buy τη σύσταση της μετοχής και η Credit Suisse σε neutral από outperform.

H μετοχή της Verizon πραγματοποιεί άνοδο 0,3%. Η εταιρεία εξέδωσε την Τετάρτη ομόλογο $49 δισ., το μεγαλύτερο εταιρικό ομόλογο που έχει εκδοθεί ποτέ.

Το Facebook κινείται 2,8% υψηλότερα, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανήλθε στο ιστορικό υψηλό των $45,09.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v