Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χλιαρή υποδοχή της Wall στα καλά στατιστικά

Η «διπλή» επίδραση από τα καλά στατιστικά στις ΗΠΑ και η αναμονή για τις εξελίξεις στην Συρία και την G20 κρατούν ακινητοποιημένους τους επενδυτές στην Wall Street. Θετική αντίδραση ευρωαγορών στην ΕΚΤ.

Τα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία και η ενίσχυση των ευρωαγορών μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ στηρίζουν σε άνοδο τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις στην Συρία και τις τυχόν συζητήσεις για το φλέγον αυτό ζήτημα κατά την σύνοδο κορυφής της G20 στην Αγία Πετρούπολη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 14.936 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,12% στις 1.655 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,16% στις 3.655 μονάδες.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία. Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 9.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι στα ταμεία εμφανίστηκαν 323.000 νέοι άνεργοι

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική ιδιωτική απασχόληση τον Αύγουστο αυξήθηκαν λιγότερο από όσο αναμενόταν, κατά 176.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινωσε το ινστιτούτο ερευνών ADP. 

Αύριο θα κοινοποιηθούν τα κρίσιμα συνολικά μεγέθη για την ανεργία Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Αν και τα καλά στατιστικά έχουν ευλόγως θετική επίδραση στην επενδυτική ψυχολογία, ωστόσο κάθε καλή ανακοίνωση προβλέπεται να ενθαρρύνει την ανάκληση της πιστωτικής «χαλάρωσης» από την Fed, γεγονός που επιδρά ανασταλτικά στις επενδυτικές διαθέσεις.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η BlackBerry κερδίζει 3% μετά την δήλωσε ότι θέλει να επιταχύνει την πώλλησή της και να βρει νέο ιδιοκτήτη ως τον Νοέμβριο.

Στις ευρωαγορές, η δέσμευση του κεντρικού τραπεζίτη για διατήρηση χαμηλών επιτοκίων επί μακρόν και η ελαφρά αναβάθμιση της πρόβλεψης της ΕΚΤ για την ανάπτυξη 2013 επιτείνουν τα ανοδικά πρόσημα.

Στην Ασία τα περισσότερα χρηματιστήρια έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v