Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα ταμπλό στη Wall Street

Πέρασε τις 15.000 μονάδες ο Dow Jones. Στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας και την εκτίναξη των εξαγωγών. Διατηρείται η νευρικότητα στη γεωπολιτική σκηνή με τα βλέμματα στη Συρία. Τι βλέπουν οι αναλυτές για τις κινήσεις της Fed.

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες η στη Wall Street με στήριξη από τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία, παρά την έντονη νευρικότητα που επικρατεί αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,59% στις μονάδες 15.010, ο S&P 500 κατά 0,47% στις 1.663 και ο Nasdaq κατά 0,63% στις 3.683 μονάδες.

Νωρίτερα, η αγορά της Σαγκάης έκλεισε με μίνι ράλι στο +3,39% καθώς ανακοινώθηκε ανάκαμψη των εξαγωγών τον Αύγουστο με παράλληλη σταθεροποίηση των πληθωριστικών πιέσεων, εξέλιξη που δίνει περιθώρια ελιγμών στην κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η προσοχή πάντως, στρέφεται στη γεωπολιτική σκηνή, μετά το τελεσίγραφο Κέρι στη Συρία, αλλά και την σκληρή απάντηση του Μπασάρ αλ – Άσαντ.

«Τα οικονομικά στοιχεία από την Ασία φαίνεται πως στηρίζουν τις αγορές, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επενδυτές θα είναι επιφυλακτικοί για τις εξελίξεις στη Συρία και τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ» δήλωσε ο James Butterfill, της Coutts & Co., Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι αναλυτές εκτιμούν πως η πρώτη κίνηση μείωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα γίνει από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Apple με κέρδη 1,5% που ξεπέρασε τα 505 δολ. ανά μετοχή ενόψει των νέων της παρουσίας του νέου iPhone αύριο Τρίτη. Άλμα μεγαλύτερο του 6% καταγράφει και η μετοχή της Delta Air Lines η οποία εντάσσεται πλέον στον S&Ρ 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v