Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall στη σκιά Συρίας και ανεργίας

Επιστρέφει σε θετικό έδαφος η Wall μετά τη "βουτιά" που προκάλεσε η σύγχυση για τις δηλώσεις Πούτιν. Στο επίκεντρο τα στοιχεία για την ανεργία και οι επιπτώσεις στις αποφάσεις της Fed. Βουτιά στις αποδόσεις ομολόγων. Κέρδη για χρυσό και πετρέλαιο.

Επιστρέφει σε θετικό έδαφος η Wall, σε νευρικές συναλλαγές λόγω και της στιγμιαίας σύγχυσης για τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν περί Συρίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,17% στις 14.963 μονάδες, ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,2% στις 3.666 μονάδες ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,24% στις 1.660 μονάδες.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις κυριαρχούν σήμερα στην ατζέντα, με τους επενδυτές να αντιδρούν άμεσα στην αναφορά του ρώσου προέδρου περί "στήριξης στη Συρία", με την αγορά να υποχωρεί έντονα και τον Dow Jones να χάνει έως και 148 μονάδες μετά το αρχικό θετικό άνοιγμα.

Όταν ξεκαθαρίστηκε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόταν σε πωλήσεις όπλων και στήριξη σε οικονομικό επίπεδο, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε με την αγορά να επιστρέφει σε οριακά θετικό έδαφος.  

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 169.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για 180.000 θέσεις, ενώ αναθεωρήθηκε χαμηλότερα η μέτρηση για Ιούνιο και Ιούλιο. Παράλληλα, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,3%, σε χαμηλά 4,5 ετών.

Πολλοί αναλυτές σημειώνουν ότι η μέτρηση ήταν ισχνή και αναμένεται να καθυστερήσει την απόφαση της Fed για σταδιακό περιορισμό των προγραμμάτων ενίσχυσης της ρευστότητας.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων από την αγορά εργασίας, ο επικεφαλής της Fed του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, δήλωσε ότι περιμένει πως η Federal Reserve θα ολοκληρώσει τα προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας στα μέσα του 2014 και θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση επιτοκίων στα τέλη του 2015. 

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρές απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Smith & Wesson μετά την ανακοίνωση για πιέσεις στα κέρδη της στο τρέχον τρίμηνο.

Άνοδος για τα αμερικανικά ομόλογα, με τις αποδόσεις να πιέζονται κάτω από τα επίπεδα του 2,9%.

Κέρδη άνω του 1% εμφανίζει το πετρέλαιο, που προσεγγίζει τα 110 δολάρια το βαρέλι, ενώ ανοδικά κατά 0,7% κινείται και ο χρυσός, στα 1.383 δολάρια την ουγκιά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v