Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε πάνω από τις 15.000 μονάδες ο Dow

Τα καλά οικονομικά στοιχεία της Κίνας οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street. Πέμπτη διαδοχική άνοδος για τον S&P. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη συριακή κρίση. Πάνω από τα 500 δολ. η μετοχή της Apple.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία εμπορικού ισοζυγίου της Κίνας ενίσχυσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street.

Αναλυτικά οι κινεζικές εξαγωγές τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 7,2% έναντι 5,1% τον προηγούμενο μήνα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 5,5%. Παράλληλα οι εισαγωγές αυξήθηκαν λιγότερο απ' όσο αναμενόταν και συγκεκριμένα κατά 7%.

Πέρα όμως από τα καλά οικονομικά στοιχεία της Κίνας, τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ την Παρασκευή, δημιούργησαν εύλογες προσδοκίες στους επενδυτές ότι η Fed θα διστάσει να προχωρήσει σε σημαντική μείωση στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που αναμένεται να ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας, εντός του Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει η συριακή κρίση μετά την αποδοχή της Ρωσικής πρότασης από τον Άσαντ για έλεγχο του χημικού του οπλοστασίου.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 1,6%, στα 506,48 δολ. καθώς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους επενδυτές η παρουσίαση του νέου iPhone την Τρίτη.

Αντίστοιχα ο τίτλος της Molex Inc. εκτοξεύτηκε 31% μετά την συμφωνία εξαγοράς της από την Koch Industries Inc. έναντι 7,2 δισ. δολαρίων.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,94% στις 15.063,12 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 1% στις 1.671,71 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,26% στις 3.706,18 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,23 δολ. με άνοδο 5,7% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 1,5% στα 29,64 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία ανάπτυξης της Ιαπωνίας καθώς και η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από το Τόκιο, προκάλεσαν την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου στα 99,37. Παράλληλα το ευρώ ενισχύθηκε σε σχέση με το δολάριο στο 1,3209 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,89% ενώ υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το 10ετές έπιασε απόδοση 3% για πρώτη φορά από το 2011.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,15% στα 109,20 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,1% στα 1.387 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v