Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έβδομη ανοδική συνεδρίαση για τον S&P

Μικτά πρόσημα στη Wall με τη συριακή κρίση να παραμένει στο προσκήνιο. Υποχώρησε από το υψηλό 13 ετών ο Nasdaq. Σε ιστορικό υψηλό η μετοχή της Facebook. Πτώση 5,4% για την Apple καθώς προβλημάτισε η τιμή των νέων iPhones. Οριακές μεταβολές για πετρέλαιο και χρυσό.

Η αναβολή της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο αναφορικά με την επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, καθησύχασε εν μέρει τους επενδυτές με τον Dow να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τηλεοπτικό διάγγελμά του προέκρινε τη ρωσική διπλωματική λύση για τον έλεγχο και καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του Ασάντ, διαβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι δε θα στείλει Αμερικανούς στρατιώτες σε συριακό έδαφος.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στη μετοχή της Apple η οποία υποχώρησε 5,4% στα 467 δολ., σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο, καθώς η τιμή του νέου(χαμηλού κόστους) iPhone θεωρήθηκε ιδιαίτερα υψηλή από τους αναλυτές.

Αντίστοιχα, ο τίτλος της Verizon Communication ενισχύθηκε οριακά καθώς ο όμιλος ξεκίνησε σήμερα την πώληση- ρεκόρ – εταιρικών ομολόγων της τάξεως των 49 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα η μετοχή της Facebook ανήλθε σε ιστορικό υψηλό στα 44,99 δολ. σημειώνοντας άνοδο 3,2%, 15 μήνες μετά την αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρείας.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Dell υποχώρησε μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησής της από τον οίκο S&P.
Σημειώνεται ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σταμάτησαν για ένα λεπτό, προς τιμήν των θυμάτων της 11 Σεπτεμβρίου.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,89% στις 15.325,60 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,30% στις 1.689,04 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,11% στις 3.725,01 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,23 δολ. με πτώση 2,3% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 1,2% στα 30,14 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος παραμένοντας ωστόσο πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 100 γεν ήτοι στα 100,23 ενώ έναντι του ευρώ, το δολάριο διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την Τρίτη στο 1,3263 δολ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,92%. Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς είχε πιάσει υψηλό άνω των 2 ετών στο 3,01%.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,2% στα 107,58 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε οριακά 0,1% στα 1.363 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v