Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Summerstime" στη Wall Street

Ράλι στη Wall Street μετά την απόσυρση του Λ. Σάμερς από την κούρσα διαδοχής στη Fed. Κέρδη άνω των 100 μονάδων για Dow. Βουτιά στις αποδόσεις των treasuries. Πτώση για το πετρέλαιο. Άνοδος για χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Απώλειες άνω του 2% για τη μετοχή της Apple.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street, μετά την απόφαση του Λόρενς Σάμερς να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής στην Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,88% στις 15.509 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,02% στις 3.723 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,71% υψηλότερα στις 1.700 μονάδες.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Λ. Σάμερς, απέσυρε την υποψηφιότητά του για να διαδεχτεί τον Μπεν Μπερνάκε στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Λ. Σάμερς έστειλε σχετική επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην οποία εξήγησε την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Στο σκεπτικό της απόφασής του ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αναφέρει την αντίδραση από μερίδα του Κογκρέσου προς το πρόσωπο του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, ο Λ. Σάμερς αναμενόταν να ακολουθήσει πιο σφιχτή πολιτική από την Τζάνετ Γέλεν, η οποία είναι φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπερνάνκε.

"Οι επενδυτές πιστεύουν ότι το QE μπορεί να μην περιοριστεί τόσο πολύ με την Γέλεν στο τιμόνι" ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg. "Το QE συνεχίζει να αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα για τους επενδυτές" πρόσθεσε. 

Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση 0,4% τον Αύγουστο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μηνιαία μεταβολή από τον Φεβρουάριο.

Πτώση σημείωσε ο δείκτης μεταποίησης Empire State το Σεπτέμβριο, διολισθαίνοντας στο 6,3 από 8,2 τον Αύγουστο.

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί 9 μονάδες βάσης, κάτω από το 2,80%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται οριακά έναντι του γεν.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,33.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,64% υψηλότερα στα 1.317 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο διολισθαίνει 1,70% στα 106,41 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άνοδο 2% σημειώνει η μετοχή της φαρμακευτικής Bristol-Myers, μετά την αύξηση της σύστασης της μετοχής σε "overweigth" από "neutral".

Άλμα 26% πραγματοποιεί η μετοχή της Boise μετά την ανακοίνωση της Packaging of America ότι θα αποκτήσει την εταιρεία έναντι $12,55 ανά μετοχή.

Η Βοeing καταγράφει κέρδη 3,7%, μετά την άνοδο της τιμής-στόχου από την Stern Agee.

Άλμα τουλάχιστον 4% πραγματοποιούν οι Lennar και D.R.Horton, ακολουθώντας την ανοδική πορεία στις στεγαστικές μετοχές.

Πτώση 2,1% σημειώνει η Apple, μια εβδομάδα μετά την παρουσίαση του νέο iPhone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v