Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall μετά το ράλι- "Βουτιά" για χρυσό

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall. Μικρή αντίδραση στα στοιχεία για την ανεργία. Βουτιά πάνω από 2% για χρυσό. Άνοδος για πετρέλαιο. Νέα κέρδη για τη μετοχή του Facebook. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρούν οι αποδόσεις των treasuries.

Υποχωρούν οι δείκτες στη Wall μετά το ράλι των τελευταίων επτά συνεδριάσεων, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις κινήσεις της Fed και στις εξελίξεις στην Συρία.

Ο δείκτης Dow Jones διολισθαίνει 0,20% στις 15.295 μονάδες, ο S&P κινείται 0,36% χαμηλότερα στις 1.683 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,19% στις 3.718 μονάδες.

"Η αίσθηση που επικρατεί είναι πως η οικονομία των ΗΠΑ δεν είναι αρκετά ισχυρή για να στηρίξει μια άμεση απαγκίστρωση από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg. "Περιμένουμε μια σχετικά ήρεμη συνεδρίαση μετά από μια πρόσφατη πτώση στα επίπεδα μεταβλητότητας, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ένα νέο ιστορικό υψηλό στις Αμερικάνικες μετοχές" πρόσθεσε. 

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006 υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν την εβδομάδα που έληξε στις 7 Σεπτεμβρίου στις 292.000, από 323.000 την εβδομάδα που έληξε στις 31 Αυγούστου.

Eίναι η πρώτη φορά από το 2006 που οι νέες αιτήσεις υποχωρούν κάτω από το επίπεδο των 300.000.

Στα εμπορεύματα, βουτιά 2,11% στα 1.334 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνει ο χρυσός, ενώ το πετρέλαιο ενισχύεται 0,81% στα 108,40 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Oι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων συνεχίζουν την πτωτική πορεία. Η απόδοση του 10ετους τίτλου υποχωρεί 1,5 μονάδα βάσης στο 2,89%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή του Facebook ενισχύεται 1,3%, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία μετά το ρεκόρ που σημείωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Πτώση 4,4% καταγράφει η μετοχή της Barrick Gold, λόγω της υποχώρησης της τιμής του χρυσού. 

Άνοδο 5,3% σημειώνει η μετοχή της Pandora Media. Η online ραδιοφωνική υπηρεσία προσέλαβε νέο πρόεδρο.

Αύξηση 2% καταγράφει η Vertex Pharmaceuticals και 1,1% η Ametek, μετά την ανακοίνωση του Dow Jones ότι οι δύο εταιρείες θα μεταφερθούν στον S&P 500.

Βουτιά πάνω από 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Lululemon, καθώς η εταιρεία λιανικής ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v